Scheidsrechter

M.J. Assen

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Wout Renkema mocht zich meteen na afloop van zijn eigen wedstrijd met JO11-1 melden als pupil van de week. Uiteraard nadat hij zich lekker had gedoucht en nog nagenietend van een 6 – 0 overwinning. Wout liet voorafgaand aan de wedstrijd van Fc. Grootegast 1 zien hoe het moet. Hij ging vanaf de middenstip met de bal op weg naar het doel van de tegenstander. Bij een tegenstander maakte hij een kleine versnelling, omspeelde de keeper en schoot de bal raak binnen.

Fc. Grootegast trapte de eerste helft af. Koploper Rijperkerk zocht meteen de aanval, maar het thuisteam wilde ook wel ! Na 5 minuten kon Mike Homan twee opeenvolgende corners nemen. De tweede kwam bij Johan Beute die niet tot een schot kwam. In de 8e minuut speelde Kevin Houweling de bal naar Robert Kooistra die op het doel schoot. De keeper van Rijperkerk was paraat en pakte de bal. Grootegast ging gedreven door met aanvallen. Het schot van Albert Koers op aangeven van Kevin en Robert landde op het dak van het doel. In de omschakeling belandde een bal van Rijperkerk naast de goal van Grootegast.

Hoewel Fc. Grootegast er steeds bovenop zat, kwamen er wel mogelijkheden voor Rijperkerk. Onder anderen keeper Arjen Renkema en verdediger Marcel Gelderloos wisten Fries succes te voorkomen. Een vrije trap van Rijperkerk op +/- 30 meter van het doel ging in een keer hoog over en een andere vrije trap ging in het zijnet. Na veel onderscheppingen van de bal, begon Fc. Grootegast wat gaandeweg wat terug te zakken.

Nadat eerst een vrij plotseling schot van Rijperkerk goed werd gepakt door  keeper Renkema en een corner van Rijperkerk naast gekopt werd, kregen de gasten in de 42e minuut een vrije trap en was het Lammert van Althuis die de bal voor z’n voeten kreeg en het leer in de uiterste rechterhoek van het doel liet verdwijnen. De 0 – 1 verscheen op het scorebord en hoewel Grootegast nog een paar pogingen deed, kwam het voor rust niet tot een tegengoal.

In de tweede helft startten Bouwe Pompstra en Nanne van Hielkema bij Fc. Grootegast. Albert Koers en Jelmer Schuil maakten plaats voor hen. In de 47e minuut viel een speler van Rijperkerk geblesseerd uit en kwam een vervanger binnen de lijnen. Hierna zagen we twee mooie aanvallen van Grootegast. Bij de eerste pakte de keeper de bal en bij de tweede ging de bal hoog naast het doel. Bij een uur spelen brak Rijperkerk uit, maar strandde hierbij op verdediger Marcel en keeper Arjen. Rolf Hazenberg en Rowan Top gingen op weg, maar wisten niet door te komen. Rijperkerk bracht de volgende wisselspeler in.

Verdedigend deed Fc. Grootegast wat het kon en ook aanvallend bleef het op zoek naar een aansluitingstreffer. De keeper van Rijperkerk was goed bij de les en Grootegast slaagde er niet in een gevaarlijke doelrijpe kans te creëren. Intussen was Rijperkerk al een tijdje op zoek naar een tweede doelpunt en in de 79e minuut kwam de zo gewenste goal van de voet van Jurrian Schievink : 0 – 2. Rijperkerk wisselde voor de derde keer.

Van de zijde van Grootegast nam Marcel Gelderloos het initiatief tot een schot op doel, maar dat ging via een speler van Rijperkerk over. De corner van Rowan Top eindigde jammer genoeg in een doeltrap. Aan de overkant van het veld kon een laag geschoten corner van Rijperkerk goed weggewerkt worden. Maar de volgende voorgegeven bal van Rijperkerk was voor Robert van der Laan, hij tikte in de 89e minuut de 3 – 0 binnen. Een laatste strak schot van Mike Homan ging over het doel van Rijperkerk zodat de Friese keeper vanmiddag de nul kon houden. Door wel te werken en niet te scoren (wat Rijperkerk wel 3x lukte) was de uitslag voor Fc. Grootegast toch wel teleurstellend te noemen. Rijperkerk behield de koppositie, Grootegast bleef op de 6e plaats staan.

Zaterdag 10 december speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd bij Wykels Hallum.