Scheidsrechter

J. Wenting

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Voorafgaand aan de wedstrijd mocht pupil van de week Pim Boerema vanaf de middenstip met de bal op het doel van de tegenstander af gaan. Hij deed dit doelbewust en door goed naar de keeper te kijken wist hij waar de bal heen moest. Hij schoot keurig raak in de rechterhoek.

Fc. Grootegast nam de aftrap, maar SC Berlikum wist snel over te nemen en op de speelhelft van de thuisploeg te komen. Daar werd niet heel zorgvuldig gespeeld en daardoor kon Berlikum enkele kansen creëren, maar deze werden naast geschoten. Na vijf minuten trok er een beste regenbui over en was het publiek blij met de tribune. Tijdens deze bui zagen we een aanval die van Rolf Hazenberg via Mike Homan naar Kevin Houweling ging en in een corner eindigde. Uit de corner van Mike kopte Rolf de bal naast. De regenbui trok over en de zon kwam tevoorschijn.

In de 16e minuut kwam een corner van Berlikum bij de achterin staande Patrick Nauta die de bal binnen de palen kon tikken : 0 – 1. Rolf Hazenberg kwam kort daarna tot een schot dat de keeper van Berlikum met de voet tegen kon houden. Nanne van Hielkema kreeg een mooie kans, maar opnieuw wist de Friese doelman prima te redden.

Na een half uur spelen ging Grootegaster verdediger Marcel Gelderloos mee naar voren. Hij werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Rolf Hazenberg onberispelijk en hard in de linkerhoek van het doel geschoten : 1 – 1.

Tot aan de rust speelde het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van Fc. Grootegast. Berlikum kopte over, zag een goal wegens buitenspel afgekeurd, schoot voorlangs en zag een schot uit een corner wegspatten van de vuisten van keeper Jelmer van Gorp.

Net na de rust leek Fc. Grootegast wat feller te gaan spelen, maar het waren al snel de spelers van SC Berlikum die de meeste gedrevenheid lieten zien. Een bal die buiten de omheining van het veld terecht kwam werd meteen opgehaald door de pupil van de week, klasse ! Het aanvalsspel van Berlikum werd beloond : Robert  Machiela nam de 1 – 2 voor zijn rekening.

In de 62e minuut kwam Grootegast met een ‘flitsende’ aanval, maar werd er niet afgerond. Veel slordigheden stonden de thuisploeg behoorlijk in de weg. Daarvan wist Berlikum te profiteren en dan moet de naam van spits Thomas Dijkstra worden genoemd. Hij scoorde vanuit een vrijkomende positie in de 70e minuut de 1 – 3 en slechts drie minuten later dook hij op om de 1 – 4 aan te tekenen. Ook de penalty in de 77e minuut nam Thomas met succes voor zijn rekening. Een zuivere hattrick voor hem, 1 – 5 op het scorebord.

De wedstrijd liep zonder echt gevaarlijke kansen voor beide ploegen naar het einde. Een terechte overwinning voor SC Berlikum. Fc. Grootegast moet de komende weken de weg omhoog zien te vinden.

Zaterdag 8 oktober speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Anjum.