Scheidsrechter

H. Broer

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Pupil van de week Lars van Wijk kreeg vanmiddag als eerste een kans om met de bal aan de voet op weg te gaan naar het doel van de tegenstander. Hij deed dit met een ferme sprint en keek intussen goed naar de keeper om de juiste plaats en het juiste moment voor een schot op doel te bepalen. Dit deed hij uitstekend, de bal belandde in de touwen.

Daarna gaf de scheidsrechter het beginsignaal voor de wedstrijd van Fc. Grootegast dat thuis ODV uit Wijnjewoude ontving. In de beide voorgaande wedstrijden wist ODV in totaal 9x te scoren en vanmiddag werd Fc. Grootegast doelman Arjen Renkema al in de tweede minuut tot een prima safe gedwongen. Kort daarna schoot ODV naast het doel en vervolgens kon keeper Renkema een nieuwe inzet pakken. Een doorgekopte corner van ODV verdween naast de doelpaal over de achterlijn.

Intussen werden de eerste tegenaanvallen van Fc. Grootegast afgebroken door ODV, maar moest de Friese keeper in de 6e minuut echt in actie komen voor een schot van Robert Kooistra. Twee minuten later kon Robert de bal goed onderscheppen en wist ODV de bal over de zijlijn te spelen. De inworp van Rowan Top werd gevolgd door een schot van Mike Homan dat over ging. Rolf Hazenberg loste een minuut later een schot dat in de handen van de keeper terecht kwam. In de tiende minuut werd Johan Beute door Robert Kooistra bediend en het schot van Johan verdween in de touwen : 1 – 0.

Al snel kwam de volgende aanval van Fc. Grootegast. Aan de voorzet van Rowan Top kon Robert helaas geen scorend vervolg geven. Mike Homan, Rolf Hazenberg, Robert Kooistra en Rowan Top creëerden weer kansen, maar er kwam geen tweede goal uit. Na een kwartier spelen was het wel zover. De bal kwam bij een aanval die via Robert en Mike liep bij Rowan die keurig in de rechterhoek van het doel scoorde : 2 – 0.

Twee minuten later lag de volgende goal in het verschiet : de keeper van ODV verspeelde de bal aan Robert Kooistra die schoot en zag hoe de keeper de bal toch nog wist te vangen. ODV kwam met een tegenaanval en een schot tegen de paal, een actie die overigens wegens buitenspel werd afgefloten. De kansen gingen weer naar Fc. Grootegast, maar ook ODV bleef het proberen. In verdedigend opzicht hield Grootegast de controlerende rol vast, lange ballen naar voren van ODV werden goed gepareerd. Een corner van ODV in de 32e minuut werd rustig opgevangen door keeper Arjen Renkema en het spel verplaatste zich weer naar de overkant van het veld waar de acties van Fc. Grootegast eindigden in een doeltrap en ook een schot naast het doel. ODV kopte zelf uit een corner over het Grootegaster doel. Vier minuten voor rust kreeg ODV een vrije trap op de rand van het 16 metergebied. Folkert Hoekstra nam deze onberispelijk en schoot in een keer raak : 2 – 1.

Na de thee startte ODV gedreven en dat leverde in de 48e minuut een prima schot op doel op. Gelukkig wist keeper Arjen Renkema met een mooie zweefduik redding te brengen. De eerste vrije trap van ODV na de rust ging over. Fc. Grootegast ging antwoorden. Rutger van der Veen speelde Rowan Top aan die uithaalde. De bal ketste op de rug van een verdediger. Het opkomende ODV stuitte op  laatste man Marcel Gelderloos van Fc. Grootegast.

Na bijna een uur spelen kwam Bouwe Pompstra in het veld voor Remco de Jong en zeven minuten later werd ook bij ODV een speler gewisseld. Het voetbal verplaatste zich steeds van de ene naar de andere kant van het veld. Halverwege de tweede helft kwam Nanne van Hielkema als vervanger voor Johan Beute. Fc. Grootegast leverde mooi combinatievoetbal, maar het schot van Bouwe Pompstra ging in het zijnet.

ODV probeerde met een kopbal doeltreffend te zijn, maar keeper Renkema pakte de bal. Robert Kooistra liet weer eens een mooie rush zien en gaf de bal aan Bouwe die zich vastliep. Toen moest de verdediging van Grootegast even aan de bak voordat Robert een nieuwe rush inzette waaruit hij geen scoringskans kon creëren. Ook Rowan Top ondernam een rush, maar toen hij de bal voorgaf was er niemand om de bal het juiste zetje te geven. In deze fase had Fc. Grootegast de regie weer aardig te pakken. Bouwe Pompstra gaf met nog een klein kwartier te spelen de bal aan Robert die geen doel trof met een omhaal. Een actie van Mike Homan en Rowan Top werd door ODV goed uitverdedigd en slechts een minuut later werd een prachtige actie van Rowan een prooi voor de keeper. Nanne van Hielkema zag dat zijn bal in de 86e minuut via de keeper achter ging. Mike Homan nam de toegekende corner en Rolf Hazenberg was paraat en kopte de bal binnen : 3 – 1.

Twee minuten later wist ODV toch nog een keer uit te breken en de bal over keeper Arjen Renkema heen in het doel te krijgen : 3 – 2. De slotminuten van de wedstrijd brachten geen verandering in de stand en daarmee kon Fc. Grootegast na het laatste fluitsignaal gaan genieten van de derde verdiende overwinning op rij.

Zaterdag 26 november speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen VC Trynwalden.