Ljurkstrjitte 2
9269NB
FEANWALDEN
tel. 0511-474072

In de uitwedstrijd tegen Veenwouden liet Fc. Grootegast door meteen aanvallend te spelen zien waarvoor het was gekomen : goed voetbal en een positief resultaat. De Friezen bleven aanvankelijk goed bij de les en wisten aanvallen af te weren. In de twaalfde minuut kon het thuisteam zelf uitbreken en werd vanaf rechts met een mooi schot van Luc van der Kooi de linkerhoek van het Grootegaster doel gevonden : 1 – 0.

Fc. Grootegast speelde gedreven verder en creëerde de nodige kansen. We zagen een vrije trap van Mike Homan die in de muur belandde, een schot van Rolf Hazenberg dat eindigde in de handen van de keeper, een mooie actie van Robert Kooistra waarbij hij een verdediger poortte en de bal richting Johan Beute speelde die niet op schot kon komen, een weggekopte corner van Mike Homan, een goede aanval van Rolf Hazenberg en Kevin Houweling die een prooi werd voor de keeper en een afstandsschot van Mike Homan dat over ging. Heel veel acties die nog niet leidden tot de gewenste tegentreffer.

Halverwege de eerste helft kwam toch de beloning voor de inzet en het getoonde spel van Fc. Grootegast. De bal kwam terecht bij Johan Beute die de 1 – 1 liet aantekenen. Een mooi succes op z’n vanmorgen nieuw gekochte voetbalschoenen. Twee minuten later kon Rowan Top de bal aan Robert Kooistra geven die zijn lob over het doel zag gaan.

De Grootegasters voetbalden gemakkelijker, maar de spaarzame uitbraken van Veenwouden waren gevaarlijk. Een ervan eindigde in het zijnet, een schot op doel ging naast. Aan de andere kant van het veld kopte Robert Kooistra op aangeven van Mike Homan naast en ontstond geen gevaar uit een corner van Mike. Een vrije trap voor Veenwouden werd bij het volgende balcontact afgefloten wegens buitenspel. Kort voor de rust werden we nog getrakteerd op een goed lopende aanval van Kevin Houweling, Robert Kooistra en Mike Homan. De laatste kwam helaas niet tot een schot en de kleedkamer werd opgezocht met nog steeds een 1 – 1 ruststand.

Na de rust ging Fc. Grootegast verder met het dicteren van het spel. In de 47e minuut speelde Mike Homan de bal naar Robert Kooistra die niet tot een gericht schot kwam. Daarna kwam een mooie steekbal net niet bij Robert. In de 54e minuut kreeg Robert op rechts de bal van Mike en was hij onverbiddelijk : de 1 – 2 lag in het doel !

Een volgende goal lag op de loer. Marcel Gelderloos bereikte Robert Kooistra, maar het kwam niet verder dan een corner die door Mike werd genomen. Na een aantal balcontacten in het doelgebied kwam de bal weer bij Mike en vervolgens bij Rowan Top die zijn inzet in de handen van de keeper zag verdwijnen. Ook een vrije trap van Grootegast, een bal in het zijnet, een schot over het doel en een bal die gepakt werd door de keeper van Veenwouden brachten nog niet de door spelers, staf en supporters van Fc. Grootegast zeer gewenste voorsprong. Toch werd die afgedwongen. Een combinatie van Mike Homan, Rowan Top en Robert Kooistra maakte dat Robert z’n tweede treffer kon scoren en de stand naar 1 – 3 kon tillen.

Telkens wanneer Veenwouden gevaarlijk probeerde te zijn op de Grootegaster speelhelft wist de verdediging wat er moest gebeuren. Keeper Arjen Renkema ondersteunde met goed coachwerk. De doelman van Veenwouden deed intussen ook z’n werk. Bij een mooie aanval van Rowan Top en Robert Kooistra pakte hij de bal en een voorzet van Rowan wist hij eerder te bereiken dan Robert.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Bouwe Pompstra in het veld voor Johan Beute en de laatste tien minuten verving Rutger van der Veen Albert Koers. Tussen deze wissels in ging een kopbal van Veenwouden naast en werd een corner van het thuisteam weggewerkt door de Grootegaster verdedigers. In de laatste acht minuten van de wedstrijd waren er nog enkele kansen. Een schot vanaf rechts van Rutger van der Veen kwam in handen van de keeper, een actie van Bouwe Pompstra gaf gefrommel in het doelgebied en werd een corner die na te zijn genomen door Mike in het vervolg nog eens door hem werd voorgegeven. De bal ging uiteindelijk naast het doel. Ook Veenwouden schoot nog een keer naast. Door goed uitkomen kon de keeper van Veenwouden een doelpunt uit een mooie laatste aanval van Robert Kooistra en Bouwe Pompstra voorkomen.

De 1 – 3 eindstand is door goed teamspel van het collectief van Fc. Grootegast geheel verdiend te noemen en zal vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd.

Zaterdag 19 november speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen ODV (afkomstig uit Wijnjewoude).