Kwekerijleane 2 A
9041ER
BERLTSUM
tel. 0518-461606

Fc. Grootegast moest vanmiddag de uitwedstrijd tegen SC Berlikum dat op de 2e plaats staat spelen. De Grootegasters namen de aftrap en de eerste doelpoging van Mike Homan ging naast. In de 6e minuut leverde Rolf Hazenberg een voorzet, maar was de keeper van Berlikum als eerste bij de bal. Daarna kwam Berlikum op en werd een klein afstandsschot een prooi voor keeper Theo van der Meer. Verdediger Marcel Gelderloos deed het prima bij een nieuwe aanval.

Na tien minuten spelen kon Rolf Hazenberg de bal goed oppikken en gaf hij een lob die over het doel van Berlikum ging. Bij een snel antwoord van de thuisclub ontstond een goede kans, maar kon de speler de bal niet raken. SC Berlikum bleek goed te zijn in het onderscheppen van de bal. Niettemin bleef Grootegast op zoek naar mogelijkheden. Bouwe Pompstra deed z’n best en kwam tot een schot dat voorlangs ging. Een eerste corner voor Grootegast kon geen doeltreffend vervolg krijgen.

Uiteraard nam Berlikum graag het aanvallende initiatief over. Nadat eerst een aanval wegens duwen werd afgefloten, leek er in de 24e minuut ‘uit het niets’ een raak schot van Patrick Nauta te komen en stond het 1 – 0 voor Berlikum. Een minuut later diende de volgende kans zich aan. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven, maar de op links staande speler schoot over. Een volgende bal ging naast het Grootegaster doel.Kevin Houweling en Bouwe Pompstra gingen op de andere speelhelft in de aanval, het werd slechts een corner waar geen doelkans uit kwam. Berlikum kreeg daarna twee corners en de tweede werd gevangen door keeper van der Meer. De volgende actie van Berlikum werd een bal die in het zijnet ging. Het zoekende Grootegast kwam wel op de speelhelft van de tegenstander, maar echte kansen kwamen niet tevoorschijn. Die kans kwam er wel voor het thuisteam. Het lukte de verdediging van Fc. Grootegast niet om te voorkomen dat Hessel Postma kon scoren. Zo brak drie minuten later de rust aan met 2 – 0 op het scorebord.

In de tweede helft - met Robert Kooistra voor Derwin van der Wielen binnen de lijnen – startte Grootegast aanvallend. Heel jammer dat een kansrijke kopbal van Bouwe Pompstra uitmondde in een doeltrap. Rolf Hazenberg en Robert Kooistra stuitten op de verdediging van Berlikum.Met een vangbal voorkwam keeper van der Meer een derde tegentreffer. Na een uur spelen gaf Rolf Hazenberg een mooie bal aan Robert Kooistra die graag wilde scoren, maar z’n schot voorlangs zag gaan. In de 66e minuut werd bij Berlikum een speler gewisseld.Verdedigend (blokken, vangbal keeper) deden de Friezen wat ze moesten doen en aanvallen van Grootegast bleven dan ook zonder succes. Bij goed uitkomen kon keeper Theo van der Meer een bal van Berlikum onderscheppen, maar dit was uitstel van executie. Na eerst nog een wissel bij Berlikum kwam een vrije trap van het team bij Thomas Dijkstra die koppend de 3 – 0 voor z’n rekening nam. Slechts twee minuten later scoorde Dijkstra nadat Grootegast de bal verspeelde opnieuw en was het 4 – 0. Hiermee was de gifbeker vanmiddag nog niet leeg want in de 83e minuut zette Hein Joostema de stand op 5 – 0. Na dit doelpunt wisselden beide teams een speler. Bij Fc. Grootegast kwam Roy van der Tuin voor Bouwe Pompstra. Een vrije trap en een drietal corners in de slotfase van de wedstrijd konden niet in een eretreffer voor de Grootegasters worden omgezet. De winst ging verdiend naar SC Berlikum en Fc. Grootegast mag in maart proberen weer punten binnen te halen.

Zaterdag 4 maart speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen Anjum.