Efterwei 20
9221SK
ROTTEVALLE
tel. 0512-342471

In Rottevalle mocht Fc. Grootegast vandaag onder winderige en regenachtige omstandigheden de aftrap nemen. Het thuisteam kwam als eerste in het doelgebied van de tegenstander. De eerste aanval werd afgeslagen en een corner van Rottevalle werd de verkeerde kant op geknikt zodat het doel van Fc. Grootegast leeg bleef.

Een tegenaanval van Fc. Grootegast leidde tot een voorzet van Bouwe Pompstra en een schot van Kevin Houweling dat door de keeper werd gepakt. Weer aan de andere kant kon verdediger Jelke Visser goed ingrijpen toen Rottevalle opnieuw opkwam.

Een paar minuten later was Rottevallespeler Dirk de Vries heel goed op weg, maar werd daarbij binnen het zestienmetergebied in de rug geduwd. Het betekende een penalty voor Rottevalle waar Steffen Schra wel raad mee wist : een goed schot in de rechterhoek van het doel betekende 1 – 0.

Na een kwartier spelen gaf aanvaller Bouwe Pompstra van Fc. Grootegast een voorzet richting Rowan Top die de bal niet doeltreffend kon raken. Een tweetal corners brachten ook geen succes. Rottevalle zocht intussen naar nieuwe scoringskansen en slaagde daarin. Een voorzet van Jacco Bekkema kwam op het hoofd van Jorrit Hoekstra die raak inknikte en zo de 2 – 0 op z’n naam bracht. Een volgende goal werd acht minuten later voorkomen door goed ingrijpen van keeper Jelmer van Gorp. Rottevalle creëerde voor de rust nog een aantal mogelijkheden, maar breidde de score niet uit. Een vrije trap voor Fc. Grootegast aan de rand van het zestienmetergebied werd door Rottevalle uitverdedigd en op slag van rust redde de verdediging een goed lopende aanval van Jelke Visser, Mike Homan en Bouwe Pompstra.

Voor Fc. Grootegast zou het in de tweede helft moeten gebeuren. In de 50e minuut zag het er kansrijk uit, maar werd verzuimd te scoren. De Grootegasters zagen twee minuten daarna een schot van Rowan Top achter gaan en vervolgens een aanval van Rolf Hazenberg, Mike Homan en Johan Beute stranden. Een vrije trap van Kevin Houweling op ongeveer 20 meter van het doel eindigde in een doeltrap. Na een uur spelen lukte het wel : Rowan Top kon de bal aan Johan Beute geven die de aansluitingstreffer verzilverde : 2 – 1. Johan bediende drie minuten later Rowan maar toen stond de keeper van Rottevalle een gelijkmaker in de weg.

Rottevalle wilde er alles aan doen om de wedstrijd over de streep te trekken. Het kreeg vrije trappen en corners die steeds werden gepareerd. Natuurlijk wilde Grootegast niet op achterstand blijven en bleef het kansen zoeken. Die kwamen er ook nog wel, maar steeds liepen die vast op de verdediging van Rottevalle. Het bleef bij 2 – 1 en betekende grote vreugde bij de thuisclub.

Zaterdag 1 april speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen SC Veenwouden.