Mounebuorren 25 A
9133MA
ANJUM
tel. 0519-321330

Thuisclub Anjum nam vanmiddag de aftrap. De eerste momenten van de wedstrijd golfde het spel op en neer. In de vijfde minuut kwam Fc. Grootegast tot een goede aanval, maar kon Anjum onderscheppen. Snel hierna gaf Robert Kooistra de bal aan Bouwe Pompstra die zijn schot door de keeper tot corner verwerkt zag worden. Er werd een nieuwe aanval opgezet door Robert Kooistra, Rowan Top, Rolf Hazenberg en weer Rowan Top, helaas eindigde het in een doeltrap.

Fc. Grootegast ging door en de inzet van Rolf Hazenberg viel op. Ook Anjum probeerde aan te vallen, maar het liep niet echt bij het thuisteam. Er kwam een mooi opgezet spelmoment : Kevin Houweling gaf een voorzet waaruit Rowan Top kon schieten, maar de bal ging naast. Anjum kwam aan de overkant van het veld en kreeg een corner die door de Grootegaster verdediging over het doel werd gekopt. Drie minuten later wist de met overzicht spelende verdediger Marcel Gelderloos een voorzet van Anjum te blokken.

Het spel verplaatste zich weer. Kevin Houweling speelde Robert Kooistra aan die met een omhaal probeerde de keeper van Anjum te passeren. De doelman greep de bal. In de 20e minuut kreeg Anjum een vrije trap op +/- 20 meter voor het doel. Het schot kwam in de muur van Fc. Grootegast. De verdediging wist de rust te bewaren en aan de zijde van Anjum kwam vrij vaak balverlies voor. Toch ontstond na een half uur spelen na wat minder alert verdedigen een kans voor Anjum en ging de bal gelukkig naast.

Hierna namen de Grootegasters het weer over. Meerdere aanvallen troffen nog geen doel : de keeper van Anjum was paraat, een voorzet van Rowan Top draaide achter, een kopbal van Robert Kooistra ging over. De ban werd in de 43e minuut gebroken toen een voorzet van Kevin Houweling door een kopbal van Rolf Hazenberg fraai in het doel van Anjum verdween : 0 – 1. Er had voor de rust zomaar nog een tweede goal kunnen vallen, maar dat gebeurde niet.

Anjum probeerde meteen na de thee iets aan de achterstand te doen. Het nam een drietal corners die door keeper Jelmer van Gorp en spelers in het strafschopgebied werden verwerkt. Grootegast haalde ook geen voordeel uit een tweetal corners. Een goede aanval was de basis voor de tweede goal. Kevin Houweling speelde Robert Kooistra aan en hij kopte prima in : 0 – 2.

Keeper van Gorp was belangrijk in de 59e en 60e minuut door goed in te grijpen bij aanvallen van Anjum. Een paar minuten later liet Albert Koers de keeper van Anjum kansloos en tekende de 0 – 3 aan. Met nog 25 minuten op de klok kwam Jelmer van Gorp goed uit om de bal te pakken voordat Anjum er gevaar mee kon stichten.

Bij Grootegast kwam Nanne van Hielkema in het veld voor Bouwe Pompstra. Mike Homan probeerde met een afstandsschot ook een doelpunt mee te pakken, maar de bal trof het net niet. Een corner van Kevin Houweling werd door Anjum afgetroefd en vier minuten later schoot Kevin vanaf rechts maar net over. Daar tussenin was Jelmer van Gorp weer attent bij een door Anjum genomen vrije trap.

Het laatste kwartier kwam Remco de Jong als vervanger voor Robert Kooistra. Een speler van Anjum kwam eerder bij de bal als Remco, kon voorgeven en bereikte Sijtse Koree die rechts in het 16-metergebied klaar stond om de 1 – 3 te scoren. Grootegast zette het de volgende minuut recht. Uit een mooie voorzet van Jelmer Schuil tekende Rowan Top de 1 – 4 aan. Anjum ging weer op zoek en opnieuw reageerde Jelmer van Gorp zoals een keeper dat hoort te doen. Rutger van der Veen kreeg ook nog 10 minuten speeltijd, hij kwam erin voor Rowan Top. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam toch ook een goal voor Mike Homan : hij liet de 1 – 5 op het scorebord verschijnen.

Dit werd niet de eindstand want in de extra tijd kon Arjen Schregardus nog een tegengoal maken. Een doelpuntrijk duel dat door Fc. Grootegast met 2 – 5 werd gewonnen en drie mooie punten opleverde. De weg omhoog lijkt te zijn ingeslagen !

Zaterdag 15 oktober speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen SC Twijzel.