Scheidsrechter

D. Hofman

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Onze pupil van de week Alain Buivenga kwam met een goed gevoel naar het sportpark. Het JO 10-1 team waarvan hij keeper is had ’s morgens uit bij Niekerk met 3 – 21 (!) gewonnen. Alain liet voorafgaand aan de wedstrijd Fc. Grootegast 1 tegen Veenwouden 1 zien dat hij als keeper ook weet te scoren. Nadat hij vanaf de middenstip richting het doel van Veenwouden ging, trof zijn eerste schot de doelpaal. Vervolgens schoot hij de rebound keurig binnen.

Na de aftrap was Fc. Grootegast de eerste zes minuten op de speelhelft van Veenwouden te vinden. Een mooi moment was de voorzet die Kevin Houweling aan Johan Beute gaf die inschoot, maar de bal de doellat zag raken. Veenwouden wist in de 7e minuut uit te breken en leverde een schot dat voorlangs het doel ging. Bij een volgende poging ging de bal achter. Grootegast zocht de aanval weer, maar een een-twee van Rowan Top en Johan Beute werd een schot van Rowan dat achter ging.

Veenwouden wilde het wel overnemen. Het schoot eerst een keer naast het doel, maar een corner in de 16e minuut werd door Andries Hoekstra rechtstreeks binnen gelepeld : 0 – 1. Grootegast moest iets doen aan deze achterstand. Een aanval van Mike Homan, Rolf Hazenberg en Bouwe Pompstra werd door de Friezen goed uitverdedigd en iets later kon de keeper van Veenwouden met de voet redding brengen bij een schot van Bouwe. Aanvoerder Rolf werkte flink en speelde Rowan Top aan die in de 23e minuut de 1 – 1 scoorde.

Over en weer werd gezocht naar nieuwe mogelijkheden. Aan de zijde van Grootegast was Albert Koers verdedigend sterk, bij Veenwouden was de keeper paraat. In de 41e minuut ging het mis in de verdediging van Grootegast en daarvan profiteerde Stefan Jan Sijtsma. Zijn lob verdween in het doel : 1 – 2.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen er weer een doelpunt viel. Robbert Lodewijks zag de keeper te ver voor de goal staan en tekende met een boogbal de 1 – 3 voor Veenwouden aan. De 2 – 3 leek in de maak, maar helaas ging een schot van Rolf Hazenberg voorlangs. Diverse corners van Fc. Grootegast brachten geen resultaat. Na bijna een uur spelen ging een speler van Veenwouden neer in het zestienmetergebied en kende de scheidsrechter een penalty toe. Die werd door Stefan Jan Sijtsma goed binnengeschoten in de rechterhoek en Veenwouden stond op een riante 1 – 4 voorsprong.

Jelke Visser werd vijf minuten na een blessurebehandeling vervangen door Steven de Vries. Na een overtreding kreeg Mike Homan geel en wegens kritiek op de scheidsrechter ook een tweede gele kaart waardoor hij met rood van het veld moest en Grootegast met tien man verder moest. Keeper van Gorp wist in de 68e minuut met een zeer goede redding een nieuwe tegentreffer te voorkomen en bij de corner van Veenwouden greep Albert Koers in.

Rolf Hazenberg raakte geblesseerd en Roy van der Tuin nam zijn plaats op het veld in. Met nog een klein kwartier op de klok kwam Derwin van der Wielen voor Kevin Houweling.

In de slotfase van de wedstrijd ging een schot van Rowan Top net over en konden beide keepers het doel verder schoon houden.

Voor Fc. Grootegast was het vanmiddag een beschamende nederlaag waardoor het zakte naar de 11e plaats op de ranglijst. Volgende week zal het zich moeten herpakken want het binnenslepen van punten wordt steeds belangrijker.

Zaterdag 8 april speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur uit tegen SC Twijzel.