Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Fc. Grootegast heeft zich herpakt

Fc. Grootegast heeft zich herpakt

Fc. Grootegast 1

2 - 0

ONT 1

Mike Homan (schot)
63'
Mike Homan (schot)
85'

Competitie

3e klasse B

Datum

5 maart 2022 14:30

Scheidsrechter

F.K. Atema

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Ten huize van onze pupil van de week Simon Reitsema was de wekker vroeg gezet : 7 uur. Om kwart over 7 kwam er een appje binnen : de uitwedstrijd tegen SJO Feanstars is afgelast.

Gelukkig kon Simon vanmiddag z’n voetbalschoenen gebruiken voorafgaand aan de wedstrijd Fc. Grootegast 1 tegen ONT 1. Hij ging keurig langs de spelers van ONT, schoot met z’n linkervoet en liet de bal via de keeper van ONT in het doel verdwijnen.05_03_22_1.JPG

ONT mocht vanmiddag aftrappen. De bal kwam al snel bij Fc. Grootegast en een eerste inzet werd met de voet gepareerd door de keeper van ONT. Twee minuten later verslikte ONT zich in de bal en volgde een Grootegaster aanval die eindigde met een schot in het zijnet door Kevin Houweling. ONT liet zich niet afschrikken en ging door met aanvallende intenties. De verdediging van Fc. Grootegast was goed bij de les, maar dat gold ook voor ONT.

Het eerste half uur kenmerkte zich door over en weer gaande aanvallen waarbij nog geen echt uitgespeelde kansen ontstonden. ONT liet wel het betere aanvalsspel zien, maar een vrije trap, corners en een afstandsschot bleven zonder resultaat. Fc. Grootegast was bestand tegen de opvoerende druk van ONT.

Vlak voor de rust kregen beide teams een mogelijkheid om de score te openen. Nadat een vrije trap van Rowan Top achter het ONT-doel belandde, was de beste kans voor ONT. Een schot op het Grootegaster doel ketste op de lat en werd toen gepakt door keeper Jelmer van Gorp. De 0 – 0 bleef de hele eerste helft op het scorebord staan.
05_03_22_2.JPG

Natuurlijk was iedereen benieuwd hoe de tweede helft zou gaan verlopen. ONT startte met een leuke aanval, gevolgd door een tegenaanval van Fc. Grootegast die niet goed genoeg kon worden uitgevoerd om tot succes te komen. In de 53e minuut speelde Kevin Houweling de bal naar Robert Kooistra die bij de aanname in de ogen van de scheidsrechter een overtreding beging en daarvoor een gele kaart kreeg.

De tot nu toe beste kans van de wedstrijd zagen we in de 56e minuut. Johan Beute speelde naar Albert Koers die de bal verlengde, maar het daarop volgende schot op doel ging naast. De volgende kans was voor ONT, maar die werd een corner die verder niets opleverde. Aan de andere kant van het veld leverde Mike Homan een prima voorzet af, maar werd de bal prima gepakt door de keeper van ONT. Balverlies van Kevin Houweling leek gevaarlijk te worden, maar nu kon keeper van Gorp de bal rustig pakken en Fc. Grootegast weer aan een aanval beginnen.

Na een uur spelen werd bij beide teams een wisselspeler ingebracht. Bij Fc. Grootegast kwam Bouwe Pompstra binnen de lijnen voor Albert Koers. Dat dit een goede zet was van trainer Johannes Veenema bleek meteen. Bouwe leverde in de 63e minuut een uitstekende voorzet af die door Mike Homan in het doel werd geschoten : 1 – 0 ! Dit had Fc. Grootegast wel even nodig na de beide voorgaande verloren wedstrijden. Maar het duel was natuurlijk nog niet afgelopen.

Er ontstond een kans op een volgende goal, maar het schot van Kevin Houweling ging naast. In de 70e minuut werd bij ONT weer gewisseld. Twee minuten later creëerde ONT een grote kans die uitmondde in een doeltrap. Uit vrije trappen kwamen opnieuw kansen voor de thuisploeg, maar het bleef bij kansen. Jelmer Schuil probeerde een zo goed als leeg doel te bereiken, maar jammer genoeg ging de bal naast en bleef het spannend met de 1 – 0 die nog steeds op het scorebord stond.

Zou ONT iets kunnen met een corner? Nee, vandaag kwam de verdediging van Fc. Grootegast niet in echte problemen. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werd de doorgebroken Robert Kooistra afgestopt door een speler van ONT die hierdoor een gele kaart te zien kreeg. De vrije trap die volgde werd gepakt door de keeper van ONT.  Keeper Jelmer van Gorp kon drie minuten later de bal goed bemachtigen. Fc. Grootegast ging er weer vandoor. De bal ging van Mike Homan naar Robert Kits en door naar Jelmer Schuil die de bal weer bij Mike bracht. Mike wist er wel raad mee : hij schoot voor de tweede keer vanmiddag raak. Een – zeker ook voor de toeschouwers – bevrijdende 2 – 0.

Bennie Kits kwam er nog in voor Robert Kooistra en in de 90e minuut kreeg goalgetter Mike Homan nog een publiekswissel. Zijn plaats werd  ingenomen door Jesper de Vries die ook kon delen in de vreugde van de overwinning na het laatste fluitsignaal.

05_03_22_3.JPG

Zaterdag 12 maart speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen SC Twijzel.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!