Scheidsrechter

W. Bouw

Accommodatie

Sportpark Grootegast

De pupil van deze week Stefan Walters mocht vanmiddag als eerste vanaf de middenstip met de wedstrijdbal op weg. Supporters op de tribune moedigden hem aan en juichten toen Stefan tegenstanders omzeilend recht op het doel af ging en met links de bal in het net liet verdwijnen. Ondertussen trok een groene rookwolk over het veld, die was opgetrokken toen de wedstrijd begon.
Fc. Grootegast mocht de aftrap nemen en daarna was het SC Twijzel dat snel probeerde aan te dringen. Keeper Jelmer van Gorp van de thuisploeg mocht in de 4e en 5e minuut meteen in actie komen, maar kwam niet in de problemen. Op naar de andere kant van het veld waar Rowan Top de bal aan kon nemen en vervolgens op het doel schoot. Helaas, de bal ging links naast. Een paar minuten later zagen we een echte rush van Rowan, maar nu kreeg hij de bal niet helemaal mee. Fc. Grootegast was nogmaals kansrijk, maar de afronding ontbrak. SC Twijzel kwam weer in actie. Een van de spelers gaf de bal voor en een teamgenoot had geen geluk met zijn schot dat naast ging.

12_03_22_00.JPG
Na een kwartier spelen verdween een schot van Robert Kooistra in het zijnet van het doel van SC Twijzel. Vijf minuten later ging de bal van Robert naar Jelmer Schuil en toen door naar Rowan Top die teveel tijd nam om tot een schot te komen. Zou een vrije trap iets op gaan leveren? Kevin Houweling bereikte Rowan Top die de bal voorgaf aan Robert Kooistra die buitenspel stond, geen kans op een goal dus.

Natuurlijk bleef SC Twijzel het ook proberen. In de 30e minuut zagen we een schot op het dak van het Grootegaster doel belanden. Aan de overkant was bij een voorzet van Robert Kooistra niemand paraat om de bal op te pikken. Maar bij SC Twijzel ging het bijna precies zo: een mooie voorzet kwam niet bij een eigen speler terecht. Twee minuten later een schot van Fc. Grootegast in de handen van de keeper van SC Twijzel, drie minuten daarna een schot vanuit een draai door SC Twijzel naast.

De Friezen bleven nog even gevaarlijk aanwezig in het Grootegaster doelgebied. Een corner leverde niets op, een andere kans ging ruim over. Enkele minuten voor de rust kopte een speler van SC Twijzel een voorzet van Rowan Top weg, de brilstand op het scorebord kon nog steeds niet verdwijnen. Het lukte net voor de rust na attent pakken van de bal door keeper van Gorp ook SC Twijzel niet om de nul om te zetten.

Een interessante eerste helft waarin beide teams aanvallend voetbal speelden.
12_03_22_1.JPG

Na de rust liet SC Twijzel zich direct gelden en kreeg al snel een corner. Na drie keer koppen door verdedigers van Fc. Grootegast werd de tegenaanval ingezet. Er werd op aangeven van de grensrechter afgefloten wegens buitenspel. In de 50e minuut had Twijzel een grote kans, maar de bal ging voorlangs. Twee minuten later kon de bal na een mooie een-twee van Kevin Houweling en Rowan Top nipt door de doelman van Twijzel worden tegengehouden. De volgende veelbelovende aanval van Grootegast eindigde in een doeltrap. Na ruim een uur spelen werd een mooie aanval van Mike Homan en Robert Kooistra met een goede sliding door Twijzel beëindigd. De daarop volgende corner werd een echte scrimmage voor het Twijzeler doel, maar opnieuw wist niemand de bal zodanig te raken dat die in de touwen ging. Bij het publiek ontstond intussen het gevoel: de ploeg die als eerste weet te scoren, is vandaag spekkoper.

In de 65e minuut werd gewisseld bij Fc. Grootegast: Rutger van der Veen voor Albert Koers. Grootegast kwam een aantal keren tot voorzetten, maar een echte afronding bleef uit. Met nog ongeveer twintig minuten op de klok zagen we hoe Jelmer Schuil Robert Kooistra aanspeelde. Het schot van Robert kwam op het dak van het doel. Ook SC Twijzel bracht een wisselspeler. Met nog een kwartier te gaan kreeg SC Twijzel een vrije trap. Deze werd een corner die goed werd weggekopt door Bert Beute. Voor Fc. Grootegast was het een minuut later oppassen bij een gevaarlijke situatie voor het doel, dit werd opgelost. Een nieuwe kans voor de gasten ging naast en de volgende werd goed gepakt door keeper Jelmer van Gorp. De laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Yanick Heeringa voor Jelke Visser binnen de lijnen.
12_03_22_22.JPG

Nog steeds wisselden de spelmomenten elkaar af: een corner van Twijzel ging achter, een voorzet van Robert Kooistra werd gepakt door de keeper. Een bal van Mike Homan kwam via Johan Beute bij Robert Kooistra die uit zijn mooie actie geen doelpunt tevoorschijn kon toveren. Ook de kans van Kevin Houweling ging niet in, maar over het doel.

In de slotminuten kwam Bennie Kits als vervanger van Johan Beute. Net voor het einde van de wedstrijd liep een speler van SC Twijzel na een overtreding tegen een gele kaart aan. Maar ook de laatste mogelijkheden van zowel Fc. Grootegast als SC Twijzel konden vandaag niet doeltreffend worden afgerond, het bleef bij 0 – 0. Het publiek heeft een leuke wedstrijd kunnen zien en na afloop was eigenlijk iedereen het er wel over eens dat gelijkspel een terechte uitslag was.