9047JR
MINNERTSGA
tel. 0518-471600

De eerste zaterdag in oktober speelde Fc. Grootegast de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Het betrof een uitwedstrijd in en tegen Minnertsga.

De Friezen startten meteen na het beginsignaal aanvallend en losten in de 3e minuut een eerste schot op het doel van Fc. Grootegast, de bal ging over. De Grootegasters gingen over tot een tegenaanval. Rowan Top gaf de bal aan Kevin Houweling die op zijn beurt Johan Beute bediende. Johan schoot, maar de bal verdween naast het doel. Een minuut later kwam een verre inworp van Johan bij Tjerk Poortinga, maar ook nu kwam het nog niet tot een score.

Na tien minuten spelen kreeg Minnertsga twee opeenvolgende corners die door de verdediging van Fc. Grootegast konden worden weggewerkt. Een nieuwe doelpoging van de thuisclub ging naast. Het team van Johannes Veenema begon de aanval naar zich toe te trekken. Toen de wedstrijd een kwartier oud was verzorgde Johan Beute weer een goede inworp waarna Tjerk Poortinga kon doorspelen naar Mike Homan die de bal jammer genoeg niet tussen de palen kreeg.

Fc. Grootegast bleef de aanval zoeken en dat leverde in de 21e minuut wel succes op. Mike Homan speelde Kevin Houweling aan die doortikte naar Johan Beute die met een goed schot de 0-1 op het scorebord liet verschijnen. Mike probeerde in de 29e minuut met een afstandsschot de doelman te verschalken, maar deze kreeg de bal in handen. Minnertsga ging op zoek naar kansen. Bert Beute liep tegen een gele kaart aan toen hij een tegenstander naar de grasmat werkte. De vrije trap die Minnertsga kreeg werd door verdediger Sjac Ausma weggekopt. Een vrije trap voor de thuisploeg aan de rand van het 16 metergebied ging via de Grootegaster muur over en de erop volgende corner werd goed gepareerd.

Na ruim een half uur spelen gaf Mike Homan de bal aan Johan Beute en deze keer pakte de goalie van Minnertsga het schot van Johan.

Vlak voor de rust wist Minnertsga de bal op het dak van het doel van Fc. Grootegast te krijgen. Op slag van rust mocht het thuisteam (weer) aan de rand van de 16 een vrije trap nemen, maar die werd prima weggekopt.

Na de rust kwam bij Fc. Grootegast Albert Koers in het veld voor Tjerk Poortinga. Minnertsga probeerde na de thee meteen succesvol te zijn, maar de eerste doelpoging ging naast. Maar toen de verdediging van Fc. Grootegast in de 48e minuut mistastte profiteerde Enno Kingma en scoorde de 1-1. Johan Beute probeerde uit de tweede lijn z’n tweede doelpunt van de middag te maken, maar keeper Jorn Helder pakte de bal.

In de 53e minuut kwam bij Minnertsga een verse kracht binnen de lijnen. Even leken de Friezen na een corner op 2-1 te komen, maar wegens hands kon de scheidsrechter geen goal toekennen. Een aanval van Fc. Grootegast bracht ook geen verandering in de stand teweeg. Goed wegkoppen van Jelmer Schuil zorgde ervoor dat Minnertsga geen voordeel uit een vrije trap kon halen.

Minnertsga wisselde in de 64e minuut opnieuw. Fc. Grootegast nam weer wat initiatief. Kevin Houweling gaf een pass aan Remco de Jong die de bal doorspeelde naar Mike Homan die zich vastliep. Kevin kwam daarna tot een schot dat behoorlijk naast het doel ging.

De aanvallers van Minnertsga zochten een scoringskans, maar keeper Jelmer van Gorp wist dat in de 68e minuut met een goede actie te voorkomen.

Er kwam een derde wissel bij Minnertsga en vanaf links een schot op het Grootegaster doel dat op het dak terechtkwam. Het antwoord op de poging van Minnertsga kwam via een goede actie van Rowan Top waarbij de Friese keeper net op tijd bij de bal kon. Minnertsga kreeg een nieuwe kans met een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. De aanwezige supporters van Fc. Grootegast zagen de bal tot hun opluchting hoog over het doel verdwijnen.

Trainer Johannes Veenema bracht Rutger van der Veen voor Johan Beute. Minnertsga werd uit een corner weer gevaarlijk met in tweede instantie een schot vanaf links dat naast ging. Fc. Grootegast liet zich zien met een aanval die van Jelmer Schuil naar Mike Homan ging en toen bij Rowan Top kwam die uit kansrijke positie over kopte.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was keeper Jelmer van Gorp paraat bij een vrije trap van Minnertsga en pakte hij de bal. Steven de Vries mocht het restant van de wedstrijd meespelen, Remco de Jong maakte plaats voor hem. Helaas kreeg Jelmer Schuil in de eindfase een gele kaart. Joran Hoekstra kwam Rowan Top nog vervangen.

In de allerlaatste minuten werd het nog even echt spannend. Nadat keeper van Gorp een inzet van Minnertsga goed weg kon tikken, wist keeper Helder een schot van Rutger van der Veen te pakken. Ook een laatste aanval van Minnertsga was een prooi voor Jelmer van Gorp die hiermee zorgde dat de 1-1 stand die kort na rust op het scorebord kwam tevens de eindstand werd. Een terechte stand, beide teams hadden een punt verdiend.

Zaterdag 9 oktober speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Anjum.