Scheidsrechter

M.R Plat

Accommodatie

Sportpark Grootegast

De pupil van de week Finn Wiersema had er zin aan ! Hij was prachtig op tijd aanwezig om de hele warming-up met de spelers van het 1e elftal mee te doen. Natuurlijk mocht hij voor de wedstrijd begon proberen te scoren. Met een mooie sprint ging hij op het doel van Rijperkerk af en schopte de bal keurig binnen.

Fc. Grootegast nam na het beginsignaal van de scheidsrechter de aftrap en opende met een mooie aanval. Rijperkerk antwoordde snel met een tegenaanval en van een rommelige situatie in het doelgebied van Fc. Grootegast wist Mark Hendriks te profiteren. Al in de 2e minuut stond 0 – 1 op het scorebord en keek Fc. Grootegast evenals vorige week tegen een zeer snelle achterstand aan.

Niet uit het veld geslagen gingen Mike Homan en Kevin Houweling op zoek naar een tegentreffer. De inzet van Kevin werd voor het doel door Rijperkerk weggetikt. Het spel ging heen en weer en daar waar de spelers van Rijperkerk elkaar goed wisten aan te spelen kwam het vooralsnog niet tot een afronding in de vorm van een tweede treffer. Er werd een paar keer naast geschoten.

In de 19e minuut was Fc. Grootegast op de goede weg maar kon Robert Kooistra de bal net niet goed voor het doel van Rijperkerk krijgen. Uit een door Mike Homan genomen corner kwam geen goed schot op doel. Na ruim een half uur spelen wist Rijperkerk veelbelovend aan te vallen, maar was keeper Jelmer van Gorp paraat. In balbezit speelde Johan Beute de bal naar Mike Homan die Robert Kooistra bediende. Jammer genoeg ging het schot van Robert voorlangs. Voor de rust ontstonden nog enkele situaties waaruit Fc. Grootegast mogelijk succes had kunnen halen, maar het net werd niet gevonden. Ook het goed spelende Rijperkerk bracht in de eerste helft geen verandering in de stand en daardoor bleef de 0 – 1 op het scorebord.

20211016.JPG

Aan het begin van de tweede helft werd de eerste aanval van Rijperkerk wegens buitenspel afgefloten. Na vijf minuten kregen de Friezen een corner die na het voorgeven over het doel werd gekopt. Hierna liet Fc. Grootegast zich zien. Een mooie voorzet van Kevin Houweling bleef echter bij een voorzet en bij de volgende aanval kwam niemand tot een schot op het doel van Rijperkerk.

De Friezen kregen een mooie kans bij een vrije trap aan de rand van het 16 metergebied. Remco de Jong wist de bal prima weg te koppen en bij opnieuw een vrije trap van Rijperkerk kopte Jelmer Schuil goed weg. Na een prima aanval van Rijperkerk was na een uur spelen de beurt aan Fc. Grootegast. Bij een mooie een-twee tussen Rowan Top en Johan Beute ging het schot van Rowan net voorlangs.

Rijperkerk brak in de 65e minuut uit maar bij de doelpoging ging de bal over. Hierna wist keeper Jelmer van Gorp een keer goed te pakken en kwam een schot van Rijperkerk uit de tweede lijn naast de goal terecht. In de 72e minuut kwam Tjerk Poortinga in het veld voor Johan Beute. Al snel gaf Tjerk een goede bal aan Rowan Top die inschoot en zag dat de bal de binnenkant van de paal raakte en toen door de keeper van Rijperkerk werd gepakt. Aan de andere kant van het veld schoot Rijperkerk naast. Een vrije trap van Mike Homan kwam bij Kevin Houweling die ook het ingrijpen van de Friese keeper ontmoette.

Over en weer werden mogelijkheden om tot scoren te komen gezocht en aangezien het spel van Fc. Grootegast in de tweede helft beter was dan in de eerste helft was een doelpunt eigenlijk ook wel verdiend. Rijperkerk bleek over een goede, meevoetballende keeper te beschikken. In de 80e minuut kwam Yanick Heeringa als vervanger van Jelke Visser en vier minuten later bracht Rijperkerk twee wisselspelers.
20211021_0.JPG

Rijperkerk realiseerde een felle overname van de bal en gelukkig kon keeper Jelmer van Gorp een prima redding verrichten. Na een corner van Rijperkerk kon Jelmer de bal niet klemvast pakken en greep de verdediging van Grootegast in. Er kwam een nieuwe corner voor Rijperkerk en nu belandde de bal op het dak van het doel. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bracht trainer Veenema nog twee verse krachten. Rutger van der Veen en Jesper de Vries namen de plaatsen van Rowan Top en Mike Homan in.

In de 90e minuut trokken de Friezen aan het langste eind. Thom Stienstra kon de bal goed oppakken en de voor Rijperkerk bevrijdende tweede goal laten aantekenen. Kort daarop floot de scheidsrechter af en was 0 – 2 de voor Fc. Grootegast toch wel wat teleurstellende eindstand.

Zaterdag 23 oktober speelt Fc. Grootegast om 14.00 uur een uitwedstrijd in en tegen Waskemeer.