Scheidsrechter

T. Westerloo

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Na afgelopen dinsdagavond een thuiswedstrijd tegen Waskemeer (4-1 winst) was er vanmiddag opnieuw een thuiswedstrijd voor Fc. Grootegast 1, nu tegen Rottevalle. Allereerst konden we kijken naar de pupil van de week, de 10-jarige Niels Schippers uit Lutjegast. Aanvoerder Jelmer Schuil speelde hem de bal aan waarna Niels vaardig op weg ging naar het doel van Rottevalle en als een echte spits wist te scoren. Vanaf de reservebank van Fc. Grootegast klonk dan ook : “Goeie bal man”

Al in de tweede minuut moest verzorgster Janneke Bos het veld op om de in het doelgebied liggende captain van Fc. Grootegast te verzorgen. Rottevalle speelde vanaf het eerste fluitsignaal met veel inzet en kreeg al gauw een corner te pakken. Johan Beute schopte de bal goed weg waarna Robert Kooistra het leer oppikte en er vandoor ging. Onderweg raakte hij de bal kwijt.

Rottevalle kwam aan de beurt met een vrije trap die vanaf rechts werd voorgegeven, maar Remco de Jong wist hier wel raad mee. Een paar minuten later meldde Rottevalle zich opnieuw in het Grootegaster doelgebied, kreeg toen de bal achter ging een corner op links en nu kon Kevin Houweling de bal eenvoudig wegwerken. Rottevalle kon in de 13e minuut een aanval van Grootegast blokken. Daarna kon Robert Kooistra Rowan Top aanspelen die de bal doorgaf aan Kevin Houweling. Kevin schoot op de goal, maar de bal belandde op het dak van het doel. Een solo in de 19e minuut van Robert leverde evenmin resultaat op.

Het liep vanmiddag moeizaam bij Fc. Grootegast en dat was lastig tegen een aandringend Rottevalle dat gevaarlijk door kon komen, maar vooralsnog niet scoorde. Dat lukte ook niet bij een tweetal corners van de thuisploeg.

In de 29e minuut moest Weijer van Duinen het scorebord aanpassen. Door Rottevalle werd de bal voorgegeven en de inlopende Sybren Dam liet koppend de bal in het net verdwijnen, 0 – 1 voor Rottevalle. Na een half uur spelen kwam Kevin Houweling met een goede actie, speelde Robert Kooistra aan die inschoot en zag dat de keeper van Rottevalle de bal nog net kon pakken. Ook een bal van Rowan Top op aangeven van Jelke Visser was voor de doelman. Bij een derde poging van Fc. Grootegast was de keeper opnieuw paraat.

Rottevalle nam het graag weer over. Een van de spelers gaf een mooi hakje, maar de teamgenoot die de bal kreeg schoot naast. Fc. Grootegast moest verdedigend aan de bak. Jelmer Schuil kon liggend de bal uit het doelgebied wegkrijgen. Keeper Jelmer van Gorp pakte een inzet. Toch ging het twee minuten voor de rust mis. Een vrije trap van Rottevalle ging naar rechts, kwam vervolgens voor en werd binnengeschoten door Sybren Dam die na de 0 - 1 ook de 0 – 2 op zijn naam liet zetten.

In het begin van de tweede helft kwamen er een paar mogelijkheden voor Grootegast. Een rush van Kevin Houweling werd een vrije trap die niet succesvol werd. Een voorzet van Jelke Visser werd door de keeper gepakt. Een uithaal van Mike Homan die de bal via Robert Kooistra en Rowan Top kreeg was eveneens voor de doelman.

Rottevalle deed er weer een schepje bovenop en bijna was het na een uur spelen opnieuw succesvol. Een vrije trap op +/- 20 meter van het doel spatte weg via de lat. Met een mooie sliding onderbrak Sjac Ausma de volgende aanval. Kort daarop ging een bal van Rottevalle voorlangs. In de 66e minuut kwam een vrije trap van Mike Homan in de handen van de alerte keeper. Aan de andere kant ging een volgend schot van Rottevalle hoog over.

Robert Kooistra en Rowan Top wisten elkaar weer te vinden en laatstgenoemde loste een schot dat via de keeper bij Mike Homan kwam die deze rebound - een echte kans – over schoot. Bennie Kits was intussen voor Jelke Visser in het veld gekomen. Halverwege de tweede helft werd een voorzet van Rottevalle ingekopt door Dirk de Vries en kon keeper van Gorp de bal nog raken met de hand, maar niet verhinderen dat de bal in het doel ging : 0 – 3. Bij Rottevalle werd een speler gewisseld. Met nog goed tien minuten te gaan wist Mike Homan een tegentreffer te scoren, ware het niet dat de scheidsrechter op aangeven van de grensrechter in veler ogen de goal onterecht afkeurde. Rottevalle kwam met enkele acties niet tot uitbreiding van de score, maar Fc. Grootegast wist in de extra tijd toch een tegendoelpunt te maken. Kevin Houweling gaf een steekpass op Johan Beute die verlengde naar Bennie Kits die scoorde en de eindstand op 1 – 3 bracht.

Zaterdag 28 mei speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur uit tegen SC Twijzel.