Scheidsrechter

W Jagt

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Pupil van de week Rens Delies mocht vanmiddag na het teken van de scheidsrechter laten zien hoe het moet. Hij wist enkele spelers van tegenstander Minnertsga goed te omspelen en met een goed schot de keeper te passeren. Een heel mooi doelpunt !

Daarna was de beurt aan nummer 8 Minnertsga en nummer 9 Fc. Grootegast. De Friezen trapten af en zochten meteen de aanval. In de vijfde minuut kreeg Minnertsga op ongeveer 20 meter recht voor het doel een vrije trap die ruim over het doel van keeper Jelmer van Gorp werd geschoten. Twee minuten later nam Mike Homan aan de andere kant van het veld een corner. Hij gaf die laag voor, waarna Robert Kooistra een omhaal probeerde te maken. Dit lukte echter niet.

Bij een mooie aanval van Mike Homan, Albert Koers en Robert Kooistra bracht de keeper van Minnertsga redding. Een afstandsschot van Mike Homan bleef door naast te gaan ook zonder succes. De nodige rust in het spel van Fc. Grootegast ontbrak er nog aan, waardoor balverlies volgde.

Natuurlijk probeerde Minnertsga waar mogelijk aan te vallen en kon verdediger Bert Beute een doelpoging wegkoppen. Het werd een corner en na enkele balcontacten konden de Grootegasters overnemen.

Halverwege de eerste helft werd een lange bal op Kevin Houweling gegeven die de bal keurig voorgaf aan Robert Kooistra die niet raak wist te koppen. Enkele minuten later was het Robert die een mooie voorzet aan de vrijstaande Kevin gaf. Die aarzelde niet en schoot raak : 1 – 0.

Na de hervatting was een matig schot op doel door Minnertsga geen enkel probleem voor keeper van Gorp. Velen dachten dat in de 31e minuut de tweede treffer van Fc. Grootegast kon worden genoteerd. De aanval via Mike Homan en Robert Kooistra ging naar Jelmer Schuil die de bal in het net liet verdwijnen. De scheidsrechter besloot op het vlagsignaal van de grensrechter in te gaan en gaf buitenspel aan.

Bij Minnertsga werd een wisselspeler ingebracht. Inmiddels ging Fc. Grootegast het spel meer en meer controleren en werd er goed gewerkt. Bij een aanval van Minnertsga in de 38e minuut werd goed uitverdedigd. Een (altijd) verre inworp van Johan Beute werd verlengd door Mike Homan en gepakt door de Friese goalie. Voor de rust ontstonden voor het thuisteam nog een tweetal mooie kansen, maar de rust ging toch in met 1 – 0 op het scorebord.

In de 8e minuut van de tweede helft zagen we een mooie solo van Robert Kooistra. Het afrondende schot op doel ging maar net over. Minnertsga kon niets uit een vrije trap halen. Fc. Grootegast bleef het spel dicteren en een volgend doelpunt bleef dan ook niet uit. Mike Homan bediende Robert Kooistra die een lage voorzet aan Johan Beute gaf. Die verzilverde de kans met een doelpunt : 2 – 0.

Een volgende vrije trap van Minnertsga bracht geen verandering op het scorebord, de bal eindigde in de handen van keeper Jelmer van Gorp. Kevin Houweling en Johan Beute lieten zich weer gelden aan de andere kant van het veld en bewerkstelligden een corner. Mike Homan nam die goed, maar de bal kon niet doeltreffend worden verlengd door Jelmer Schuil. Een nieuwe tegenaanval van Minnertsga liep opnieuw dood.

Bij Fc. Grootegast werd Rutger van der Veen na een uur spelen ingebracht voor Jelke Visser. Kort daarop werd bij Minnertsga weer gewisseld. Grootegast ging op zoek naar nieuw succes. Dat had kunnen komen uit een voorzet van Jelmer Schuil richting Mike Homan. De kopbal van Mike ging helaas naast.

Een corner van Minnertsga werd door Remco de Jong resoluut weggekopt. De bal werd enkele keren geraakt, ging over de zijlijn en werd door Minnertsga ingegooid. Het was weer Fc. Grootegast dat antwoordde met een veelbelovende aanval die wegens buitenspel moest worden afgefloten. Een kwartier voor het einde maakte Robert Kooistra plaats voor Bennie Kits. De ‘aanvalsmachine’ van Fc. Grootegast ging door via Mike Homan en Jelmer Schuil. Minnertsga maakte er een corner van. Mike nam hem en via een speler van Minnertsga kwam de bal op het dak van het doel en mocht Mike weer een corner nemen. Na een paar balcontacten schoot Jelmer Schuil naast.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd gaf Bert Beute een voorzet aan tweelingbroer Johan die uit kon halen en scoren : 3 – 0. Hiermee was de wedstrijd helemaal beslist. Kevin Houweling probeerde nog met een laag schot het net te vinden, maar de keeper wist dat te verhinderen.

Er had nog een tegendoelpunt kunnen komen, maar het geluk was aan Grootegaster zijde. De bal ketste af op de doelpaal. De laatste vijf minuten mochten ook wisselspelers Yanick Heeringa en tweelingbroers Steven en Jesper de Vries het veld betreden. Goalgetter Johan Beute, Mike Homan en Albert Koers maakten plaats voor hen. Een beetje ‘wild’ schot van Minnertsga in de slotminuut veranderde niets aan de 3 – 0 stand. De overwinning van Fc. Grootegast was helemaal terecht.

Dinsdagavond 10 mei speelt Fc. Grootegast om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen ONT.