Mounewei 34
9286EK
TWIJZEL
tel. 0511-543039

Vandaag nam Fc. Grootegast het in een uitwedstrijd op tegen SC Twijzel. Heel kort na de aftrap door Grootegast zagen we een poging tot een omhaal van Robert Kooistra en ook een blessurebehandeling van een verdediger van Twijzel. In de vijfde minuut leverde Kevin Houweling goed werk en wist Twijzel in te grijpen. Het thuisteam zette koers naar de overkant van het veld waar Bert Beute mooi verdedigde. Een corner van Twijzel werd uitverdedigd. In de elfde minuut kon Mike Homan niet genoeg kracht geven aan een schot nadat hij de bal van Johan Beute kreeg.

Na een klein kwartier spelen kreeg de in vrije positie staande rechtsbuiten van Twijzel de bal, maar hij schoot ruim naast het Grootegaster doel dat vanmiddag werd verdedigd door de 17-jarige Niels Klaver. Grootegast antwoordde met tegenaanvallen waarin met name Mike Homan, Kevin Houweling en Robert Kooistra een rol speelden. Een prima schot van Kevin ging via de lat over het doel. Meteen hierna leverde Rowan Top een mooi schot dat door de thuisploeg tot corner werd verwerkt. Twee corners op rij en ook een vrije trap van Mike Homan leverden niet het gewenste resultaat.

Halverwege de eerste helft ging een afstandsschot van Twijzel over en was een volgende inzet voor keeper Niels Klaver. Ook een volgende aanval van Twijzel wist hij te pareren. Na een half uur spelen kreeg Grootegast net buiten het zestienmetergebied aan de linkerkant een vrije trap die werd genomen door Rowan Top. De keeper weerde de bal af en de rebound van Mike Homan ketste af op het doel. Tot twee keer toe eindigde ook een vrije trap van Twijzel niet in het doelnet. Vlak voor de rust kreeg Grootegast na een overtreding op Robert Kooistra vanaf het midden van het veld een vrije trap. Ook hieruit werd geen verandering op het scorebord tot stand gebracht en de rust ging in met 0 – 0.

Na de thee stond bij Fc. Grootegast Remco de Jong in het veld voor Jelke Visser. Twijzel had zich in de rust heel goed opgeladen, want al in de eerste minuut van de tweede helft werd een voorzet gegeven die door Siemen Sake Kamstra onbereikbaar voor de keeper werd ingeknikt : 1 – 0. Voor Twijzel smaakte dit naar meer. De volgende voorzet werd weggekopt door verdediger Bert Beute. In de 51e minuut had Twijzel weer een kans, maar werd de bal niet goed geraakt. Keeper Klaver was in de 52e en 54e minuut belangrijk. Eerst pakte hij de bal goed, daarna redde hij met z’n voet en verdween de rebound achter het doel.

SC Twijzel was duidelijk feller in de tweede helft en Fc. Grootegast moest meer verdedigen dan in de eerste helft. Robert Kooistra ging in de 56e minuut mooi op weg, maar werd niet gevaarlijk voor Twijzel. Na bijna een uur spelen werd een voorgegeven bal door Twijzel naast geschoten en pakte keeper Klaver het volgende schot. De Grootegasters waren aan de beurt. Mike Homan speelde naar Kevin Houweling die de bal goed doorgaf aan Remco de Jong die zijn schot bij de keeper zag stranden. Een nieuwe poging van Mike Homan en Rowan Top eindigde in een doeltrap. Op aangeven van Robert Kooistra kon Mike helaas niet afronden met een goal.

Bij SC Twijzel kwamen drie wisselspelers binnen de lijnen. In de 65e minuut brak een speler van Twijzel uit. De Grootegaster doelman kwam goed uitlopen en kon de bal naast tikken. Twijzel nam een corner die door Grootegast achter werd gekopt en kreeg opnieuw een corner die door Kevin Houweling prima werd weggekopt. Halverwege de tweede helft kwam voor Grootegast Tjerk Poortinga als vervanger van Bert Beute. In de 68e minuut kon keeper Niels Klaver door opnieuw goed uitkomen een volgend doelpunt van Twijzel verhinderen. Het thuisteam bleef kansrijk en in de 71e minuut was het dan ook raak. Een mooie voorzet werd door Jelle Pilat ingeschoten : 2 – 0. Al heel snel kwam de volgende mogelijkheid, maar nu kwam een vrije trap van Twijzel hard tegen de doelpaal. Voor Twijzel kwam nog een wisselspeler.

Met nog een kwartier te gaan nam Rowan Top een corner voor Grootegast die door de verdediging van Twijzel werd weggekopt. En weer belandde de bal bij de volgende aanvallende actie van Twijzel op de doelpaal. Grootegast bleef proberen iets terug te doen. In de 78e minuut ondernamen Kevin Houweling en Rowan Top actie en kreeg Grootegast een vrije trap. Het schot van Mike Homan belandde in de muur, de bal kwam weer bij Mike en nu schoot hij over het doel. Twee minuten later liep een aanval van Grootegast via Sjac Ausma en Robert Kooistra en maakte Twijzel een overtreding. De vrije trap van Bert Beute kwam in handen van de keeper.

De laatste tien minuten speelde Arjen van der Veen voor Kevin Houweling. Twijzel liet zich weer gelden op de speelhelft van Grootegast. Twee vrije trappen en twee corners brachten geen doelrijpe kansen. De gastheren stopten een aanval van Mike Homan en Robert Kooistra af. Ook een laatste wissel bij Fc. Grootegast - Nanne van Hielkema voor Robert Kooistra – bracht geen verandering in de stand teweeg, het bleef bij 2 – 0 voor SC Twijzel.

Zaterdag 4 juni speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen Veenhuizen.

Dit is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022.