9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

Dinsdagavond 10 mei werd er een compleet programma gespeeld in klasse 3B.

Fc. Grootegast ging op bezoek bij ONT in Opeinde, waar onder prima weersomstandigheden de wedstrijd plaatsvond.

Na de aftrap speelde Bert Beute al heel snel een verre hoge bal richting het doel van ONT. De keeper ving het leer goed op. Het antwoord van ONT kwam en werd een corner die door de Grootegaster verdediging in drie keer werd weggekopt. De aanval ging weer naar de andere kant van het veld. Een inworp van John Beute werd doorgekopt en kwam in handen van de keeper. Daarna moest de goalie van Fc. Grootegast in actie en hij wist de bal goed weg te trappen. ONT kreeg een corner waar de verdediging attent op reageerde.

Rutger van der Veen en Kevin Houweling zetten een aanval op en bereikten Robert Kooistra die de bal hoog over het doel van ONT kopte. ONT loerde op mogelijkheden, maar de Grootegasters wisten de poort dicht te houden. In de 13e minuut gaf Robert de bal aan Mike Homan die een mooie beweging maakte en daarna de bal in de rechterbovenhoek van het doel schoot : 0 – 1.

ONT probeerde er meteen iets aan te doen, maar : Jelmer van Gorp pakte een inzet, verdediger Sjac Ausma schopte een bal kordaat weg, een prima schot van ONT werd door Jelmer over het doel getikt, de corner die volgde en hoog voor kwam werd goed uitverdedigd, Jelmer kon nog een keer de bal over tikken, een korte lage corner van ONT werd het ook niet.

Halverwege de eerste helft kon Rowan Top Rutger van der Veen aanspelen die zijn schot over het doel zag gaan. Bij een opkomende man van ONT kon Sjac Ausma keurig ingrijpen. ONT had echt last van het storende werk van Fc. Grootegast dat daarentegen ONT toch teveel liet voetballen. Bij een goed lopende aanval via Mike Homan en Rutger van der Veen kreeg Jelmer Schuil de bal. Hij speelde de bal opzij, maar had misschien beter zelf een schot op het doel van ONT kunnen afvuren.

Na eerst nog weer aandringen van ONT gebeurde het voor de rust nog aan de andere kant van het veld. Robert Kooistra wist de bal van een verdediger van ONT op te pikken en liet de keeper kansloos : 0 – 2. Voor Grootegast een mooie ruststand.

De tweede helft startte Steven de Vries voor Robert Kooistra die weer last had van een al eerder opspelende blessure. ONT kwam fel uit de startblokken, had duidelijk het plan iets aan de achterstand te doen. Een eerste schot op doel ging over, een schot van de vrijstaande linksbuiten leverde een redding van Jelmer van Gorp op. In de 53e minuut was  het wel raak. Vanuit de tweede lijn schoot Michel Weisser de bal tegen de touwen : 1 – 2. Slechts twee minuten later viel de volgende goal, gemaakt door Chris Visser : 2 – 2. ONT was nu duidelijk het spel aan het dicteren en op zoek naar een winnende goal. Het lukte nog niet met corners en kopballen. Grootegast probeerde op te bouwen, maar slaagde er niet in.

In de 70e minuut kwam Remco de Jong er in voor Jelke Visser. De aanvallen van ONT bleven doorlopen. Jelmer van Gorp deed z’n werk, Rowan Top stond de 3 – 2 in de weg door de bal weg te trappen, een voorzet werd naast gekopt. Met nog 10 minuten op de klok nam Jesper de Vries de plaats van de leeg gespeelde Mike Homan in.  Drie minuten later wisselden beide trainers een speler. Bij Grootegast kwam Derwin van der Wielen voor Rutger van der Veen. In de 85e minuut ging een schot van ONT maar net over het doel, maar twee minuten later kwam het genadeschot van Jorrit de Graaf die een corner in kon koppen : 3 – 2. Een volgend doelpunt kon keeper van Gorp door een redding met de voet voorkomen. Grootegast kreeg nog een kans : een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Omdat het schot van Kevin Houweling over het doel ging was de overwinning voor ONT.

Zaterdag 14 mei speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur in Leeuwarden tegen kampioen SC Leovardia.

En komende dinsdag 17 mei om 19.45 uur thuis tegen Waskemeer.