Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Fc. Grootegast haalt flink uit

Fc. Grootegast haalt flink uit

Fc. Grootegast 1

5 - 0

Wykels Hallum 1

Robert Kooistra (scrimmage)
Assist: Mike Homan
Mike Homan (schot)
Johan Beute (schot)
Mike Homan (intikker)

Competitie

3e klasse B

Datum

30 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

W. Bouw

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Een regenachtige zaterdag is voor supporters bij een voetbalwedstrijd niet echt prettig. Maar vandaag kon bij de wedstrijd Fc. Grootegast 1 tegen Wykels Hallum 1 voor het eerst gebruik gemaakt worden van de tribune die door de spelers van het vijfde elftal in de vrije uurtjes is opgebouwd. Er werd dankbaar gebruik van gemaakt !

Pupil van de week Jisse Veenstra liet zich niet hinderen door de regen. Toen hij het sein kreeg om er met de bal vandoor te gaan ging hij vastberaden op het doel van tegenstander Wykels Hallum af. Aangekomen in het 16 metergebied wist hij prima te scoren. Voorafgaand aan de wedstrijd hoopte Jisse na 90 minuten voetbal 6 – 3 op het scorebord te zien staan. Dat zou een doelpuntrijke wedstrijd betekenen…..

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter nam Wykels Hallum de aftrap. Wykels wist als eerste gevaarlijk door te komen, maar Fc. Grootegast was bij de les. In de 6e minuut kreeg Fc. Grootegast na een overtreding op Robert Kooistra een vrije trap op de rand van het 16 metergebied. Mike Homan bracht de bal laag voor en na een paar keer tikken kwam de bal bij Robert Kooistra die keurig de 1 – 0 liet aantekenen. De supporters van Grootegast genoten van deze vroege voorsprong.

Wykels Hallum liet in de 10e minuut een corner voor het Grootegaster doel - dat vanmiddag werd verdedigd door Theo van der Meer - langs zeilen. Fc. Grootegast ging de andere kant op. Johan Beute speelde Robert Kooistra aan die een omhaal maakte die door de keeper van de Wykels werd gepakt. De Friezen namen weer initiatief maar er werd door de laatste linie van Grootegast goed uitverdedigd.

In de 14e minuut kreeg Wykels Hallum twee corners op rij. De tweede die laag werd voorgegeven werd meteen opgepikt door Mike Homan en er volgde een leuke aanval van het thuisteam die overigens eindigde in een doeltrap. Wykels Hallum bleef zoeken naar mogelijkheden, maar er werd naast geschoten en keeper Theo van der Meer wist een inzet goed te pakken en later een afstandsschot weg te stompen. Bij alles wat Wykels Hallum probeerde bleek dat Fc. Grootegast alert was en tijdig wist in te grijpen.

Een door Johan Beute genomen corner kwam bij Mike Homan die zijn schot naast het doel zag gaan. Een paar minuten voor de rust gaf Johan de bal aan Robert Kooistra die de in vrije positie staande Mike Homan aanspeelde. Mike benutte zijn kans en scoorde : 2 – 0.

Voor de rust zagen we nog een mooi een-tweetje van Robert Kooistra en Kevin Houweling, maar Robert kon niet tot scoren komen. Het publiek van Fc. Grootegast kon met een goed gevoel de kantine in.

20211030_1512380.jpg

In de tweede helft ontstonden eerst een paar corners voor Wykels Hallum. De eerste ging achter het doel. De tweede kwam bij een speler die van afstand een doelpoging waagde en daarna kwam de bal bij een ploeggenoot die het leer over tikte. In de 57e minuut schopte Mike Homan een vrije trap van de Wykels resoluut weg.

Fc. Grootegast bleek strijdbaar en slagvaardig. Twee opeenvolgende corners konden echter niet in resultaat worden omgezet. Maar toen Kevin Houweling de bal na een uur spelen aan Johan Beute gaf haalde die uit en ging de bal in de touwen. Er prijkte 3 - 0 op het scorebord. Het volgende doelpunt liet slechts twee minuten op zich wachten. Prachtig aanvalswerk via Sjac Ausma en Robert Kooistra bracht de bal bij Mike Homan die zorgde voor het vierde doelpunt. De mannen van trainer Johannes Veenema bleven gretig aanvallen. Een schot van Robert Kooistra kon nog net door de Friese keeper worden weggetikt en even later trof een omhaal van Robert ook geen doel.

In de 72e minuut kwamen bij Fc. Grootegast twee wisselspelers binnen de lijnen. Rutger van der Veen en Jelke Visser namen de plaatsen van Rowan Top en Jelmer Schuil in.

De Grootegaster verdediging moest ook weer in actie. Een vrije trap van Wykels werd weggekopt en een volgende bal werd door keeper Theo weggeschopt. Een kwartier voor het einde ging een afstandsschot van Wykels over. Kevin Houweling blokte een corner van de Friezen goed. De laatste tien minuten kwamen Bouwe Pompstra en Bennie Kits erin voor Johan Beute en Robert Kooistra. Via Rutger van der Veen en Mike Homan kon Bouwe meteen zijn geluk beproeven, maar stond de keeper van Wykels in de weg.

In de 82e minuut had de doelman geen antwoord op een prachtig afstandsschot van Kevin Houweling, een fraai doelpunt betekende 5 – 0. Een paar minuten later mocht Kevin onder applaus het veld verlaten en maakte Nanne van Hielkema zijn debuut in Fc. Grootegast 1.

In de slotminuten ontstonden nog kansen voor Fc. Grootegast, maar tot scoren kwam het niet. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was er aan Grootegaster zijde alom tevredenheid. Door de 5 – 0 winst staat Fc. Grootegast op een mooie 6e plaats op de ranglijst.

Zaterdag 6 november speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in Haulerwijk tegen SV Haulerwijk.
20211030_151711.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!