Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Fc. Grootegast en Ropta Boys spelen gelijk in een rommelige wedstrijd

Fc. Grootegast en Ropta Boys spelen gelijk in een rommelige wedstrijd

Ropta Boys 1

0 - 0

Fc. Grootegast 1

Competitie

3e klasse B

Datum

19 maart 2022 15:00

Scheidsrechter

D. Hofman

Accommodatie

Sportpark De Fiver
De Fiver 1
9137RG
OOSTERNIJKERK
tel. 0519-241254

Vanmiddag waaide een fris windje over het hobbelige grasveld van Ropta Boys. Het team van Oosternijkerk is natuurlijk ‘gewend’ aan het spelen op dit veld, maar dat geldt niet voor Fc. Grootegast dat de thuiswedstrijden speelt op kunstgras.

Ropta Boys probeerde de eerste tien minuten meteen iets te bereiken op de speelhelft van Fc. Grootegast. Door goed verdedigen, een keer goed de bal pakken door keeper Jelmer van Gorp en een schot dat hoog over ging bleef het voor Ropta Boys bij proberen.

In de 14e minuut kon Johan Beute op aangeven van Mike Homan een fraaie kopbal leveren, maar deze verdween naast het doel van Ropta Boys. Tien minuten later bleef het bij een leuke aanval en ook een volgende kopbal van Johan Beute gaf geen resultaat. De voorzetten van Fc. Grootegast waren te hoog of verdwenen achter de lijn, beslist niet wat het moest zijn.
19_03_22_1.JPG

De beste kans aan de zijde van Fc. Grootegast was 5 minuten voor de rust. Een vrije trap van Kevin Houweling belandde in de muur. In de rebound schoot Mike Homan op het doel, maar pakte de keeper adequaat. Ropta Boys kreeg nog een vrije trap aan de rand van de 16 meter en nu kwam de bal in de Grootegaster muur en vervolgens in de handen van de keeper.

Na een rommelige eerste helft was het tijd voor de rust.

Hoe zou de tweede helft er uit gaan zien? Voor het publiek was beter spel met mooie uitgespeelde kansen en enkele goals zeer welkom. Aan de kant van Fc. Grootegast wist Rowan Top de bal bij Robert Kooistra (2 dagen geleden 20 jaar geworden) te brengen. Robert loste een mooi schot dat via de keeper een corner werd. Hieruit ontstond geen nieuwe kans. Ropta Boys verdiende ook een corner, deze verdween met een draai achter het doel.
19_03_22_2.JPG

Na 57 minuten spelen kwam bij Fc. Grootegast Bouwe Pompstra in het veld voor Kevin Houweling. Bouwe kon bij een aanval over rechts Rowan Top aanspelen die zijn bal in de handen van de keeper zag eindigen. Er werd gewisseld bij Ropta Boys en een minuut later een dubbele wissel bij Fc. Grootegast. Jelke Visser en Bouwe Pompstra (opnieuw last van een blessure) maakten plaats voor Jesper de Vries en Jelmer Schuil.

Het vertoonde voetbalspel liet nog steeds te wensen over. Schoten van Albert Koers en Robert Kooistra gingen over, Ropta Boys stuitte op keeper van Gorp en een omhaal werd niet meer dan een doeltrap. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Derwin van der Wielen als vervanger van Remco de Jong.

Zou een vrije trap van Mike Homan iets opleveren? Helaas, de bal ging hoog over.

Kwam er iets uit corners, een afstandsschot of een vrije trap van Ropta Boys? Ook niet.

De 0 – 0 stand die bij het eerste fluitsignaal op het scorebord werd niet veranderd en was dus tevens de einduitslag.
20220319_162439.jpg

Zaterdag 26 maart speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen SV Haulerwijk.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!