Mounebuorren 25 A
9133MA
ANJUM
tel. 0519-321330

Onder prachtige weersomstandigheden nam Fc. Grootegast de aftrap in de uitwedstrijd tegen Anjum. Het duurde maar even voordat Anjum in balbezit kwam en meteen het initiatief naar zich toetrok. Een vrije trap in de 3e minuut werd de basis voor het eerste doelpunt voor het thuisteam. De bal kwam bij Wiebe Wessel Bos die inkopte en de snelle 1-0 voorsprong liet aantekenen. Slechts twee minuten later volgde - opnieuw uit een vrije trap van Anjum – de tweede treffer die op naam kwam van Jan Tijtsma.

Fc. Grootegast had erg veel moeite met het gedreven spel van Anjum. Gelukkig hadden niet alle doelpogingen succes. Een goed opkomende man schoot naast, Derwin van der Wielen wist een keer goed weg te werken en keeper Jelmer van Gorp wist een ingekopte vrije trap te pakken. Toch sloeg Anjum opnieuw toe. In de 15e minuut werd de bal vanaf rechts voorgegeven en stond Jan Sijtsma klaar om opnieuw te scoren.

Fc. Grootegast stond na een kwartier spelen op een 3-0 achterstand en probeerde meteen iets terug te doen, maar Anjum wist goed uit te verdedigen. De volgende vrije trap van Anjum die laag richting het Grootegaster doel ging was voor keeper van Gorp. De keeper van Anjum kon even later een schot van Rowan Top - op aangeven van Tjerk Poortinga – nog net te pakken krijgen. Fc. Grootegast zocht een nieuwe kans maar ‘breien’ in het doelgebied eindigde in een doeltrap voor Anjum.

Halverwege de eerste helft was Anjum opnieuw gevaarlijk. Een vanaf links genomen corner werd door de Grootegaster keeper weggestompt en gelukkig wist hij de rebound te pakken. Fc. Grootegast ging aan de andere kant van het veld op zoek naar succes. Anjum stopte de aanval. Een bal van Derwin van der Wielen op Jelmer Schuil die inschoot was voor de keeper van Anjum. Vervolgens probeerde Tjerk Poortinga het met een doorbraak die verwerkt werd tot corner. Maar ook met een schot hoog over en twee keer een schot dat naast het doel van Anjum ging wist Fc. Grootegast voor de rust ging tegendoelpunt tot stand te brengen.
09_10_21_4.JPG

Na de rust kwam bij Fc. Grootegast Albert Koers in het veld. Hij verving Jelke Visser. Anjum probeerde na een paar minuten met een afstandsschot tot scoren te komen maar de bal ging over. Het thuisteam kwam na de rust wat minder sterk over dan in de eerste helft. Dit zou voor Fc. Grootegast mogelijkheden kunnen bieden. Toch werd een vrije trap van Mike Homan weggewerkt en liep Mike zich bij een volgende actie vast.

In de 59e minuut kwam Steven de Vries erin voor Tjerk Poortinga. Anjum kwam weer opzetten en schoot voorlangs het doel van Fc. Grootegast. Een in de 62e minuut gekregen vrije trap ketste af in de Grootegaster muur. Meteen daarop volgde een doorbraak van Anjum en redde keeper Jelmer van Gorp prima.

Bij beide teams werd gewisseld. Voor Fc. Grootegast kwam Rutger van der Veen de plaats van Derwin van der Wielen innemen. Een goede combinatie van Rowan Top, Kevin Houweling en Mike Homan werd een corner. In de 75e minuut wist Grootegast de 3-0 achterstand een iets draaglijker aanzien te geven. Een voorzet kwam bij Mike Homan die met een bekeken bal in de linkerhoek van het doel wist te scoren : 3-1.

Zowel Anjum als Fc. Grootegast brachten nog wisselspelers in. Mike Homan maakte plaats voor Jesper de Vries. Over en weer werden in het resterende deel van de wedstrijd nog kansen gezocht. De verdediging van Anjum hield stand. Bij Fc. Grootegast voorkwam goed blokken door Remco de Jong, goed ingrijpen van keeper van Gorp en goed wegkoppen van een corner door Sjac Ausma het uitbreiden van de score door Anjum dat vanmiddag met de eindstand 3-1 de terechte winnaar was.

Zaterdag 16 oktober speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen Rijperkerk.

PS.  Misschien was de afwezigheid van leider Pieter mede een reden van het niet bij de les zijn van het team !
        We wensen hem een voorspoedig herstel toe.