Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Fc. Grootegast verliest eerste competitiewedstrijd

Fc. Grootegast verliest eerste competitiewedstrijd

Fc. Grootegast 1

0 - 3

Veenhuizen 1

Competitie

3e klasse B

Datum

19 september 2020 15:00

Scheidsrechter

A.S. (Auke Sikke) Broersma

Accommodatie

Sportpark Grootegast
Provincialeweg 143
9863 PE
Doezum
tel. 0594-612608

Vandaag kon na 28 weken de bal eindelijk weer in competitieverband gaan rollen. Voor Fc. Grootegast stond een thuiswedstrijd tegen VV Veenhuizen op het programma. Het was lekker weer en iedereen had er weer zin aan !

 

Na het startsein van de scheidsrechter trapte Fc. Grootegast af en zocht direct de aanval. Robert Kooistra loste als eerste een schot op het doel van Veenhuizen, maar jammer genoeg ging de bal naast. Het had een snelle voorsprong kunnen zijn. Slechts even later had ook de

1 – 0 kunnen vallen, maar een mooi schot van Kevin Houweling belandde op de paal. Zo startte Fc. Grootegast de eerste tien minuten goed.

Daarna kwam Veenhuizen meer en meer in de wedstrijd. Toch kwam er weer een uitval van het thuisteam die ook nu geen resultaat opleverde. Robert Kooistra stuitte na ruim een kwartier na mooi doorgaan op de keeper van Veenhuizen.

Halverwege de eerste helft probeerde Veenhuizen met een afstandsschot de bal in het Grootegaster doel te krijgen. Het lukte niet, de bal ging naast. Fc. Grootegast leverde een tegenaanval die liep via Robert Kooistra, Kevin Houweling en Bouwe Pompstra. Het schot van Bouwe ging naast. Het was de laatste actie van Bouwe, want hij kreeg een (lichte) blessure en werd vervangen door Albert Koers.

Veenhuizen creëerde in de 30e minuut een goede aanval die door de verdediging van Fc. Grootegast tot corner werd verwerkt. Het resultaat van de corner werd een bal over de achterlijn. Hierna wist Robert Kooistra na een prima actie de bal naar Kevin Houweling te spelen die zijn inzet zag gestopt door de keeper.

In de 35e minuut was het raken van een speler van Veenhuizen in het strafschopgebied voor de scheidsrechter aanleiding om een strafschop toe te kennen. Ferdinand Rozema wist deze te benutten en zorgde daarmee voor de 0 – 1 op het scorebord. Vlak voor het aanbreken van de rust viel er weer een doelpunt toen een corner van Veenhuizen via verdediger Bert Beute achter de doellijn ging. De ruststand werd hierdoor 0 – 2.

 

De tweede helft begon met een aanval van Fc. Grootegast die goed werd geblokt en overging in een tegenaanval van Veenhuizen die door keeper Jelmer van Gorp werd gestopt. Aanvoerder Mike Homan van Fc. Grootegast nam in de 50e minuut een vrije trap die helaas over ging. Dat gebeurde drie minuten later ook bij een afstandsschot van Veenhuizen. Ook de bal die van de voet van Robert Kooistra op het dak van het doel kwam bracht nog geen verandering in de stand.

Na een uur spelen kwam bij beide teams een wisselspeler in het veld. Bij Fc. Grootegast was dat Ivo van Woudenberg voor Kevin Houweling. Toen Rowan Top na een mooie draai een schot op doel deed kon de keeper van Veenhuizen de bal vangen.

Veenhuizen wist Fc. Grootegast nog wel een keer te raken. Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd kregen de gasten op de rand van het 16 metergebied een vrije trap die bij Bram Schmidt terechtkwam die de 0 – 3 op zijn naam wist te brengen. Dit doelpunt was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd die een overwinning voor VV Veenhuizen werd.

 

Zaterdag 26 september speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen SC Leovardia in Leeuwarden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!