Johannes Veenema blijft bij Fc. Grootegast en schuift door naar de post van hoofdtrainer.

In juni 12, 2019
Comments off
447 Views


Een aantal weken geleden heeft het bestuur van onze vereniging in goed overleg met Rob Vliek besloten om tegen eerdere afspraken in toch niet met elkaar door te gaan. De tegenvallende prestaties van het afgelopen seizoen hebben Rob aan het denken gezet en vervolgens gaf hij te kennen zijn contract te willen inleveren. Het bestuur heeft daarmee ingestemd. Voor een opvolger hoefde het bestuur niet lang en niet ver te zoeken, want die hadden we al in huis in de persoon van Johannes Veenema, die het afgelopen seizoen de 2e selectie onder zijn hoede had. Johannes kent onze club, het spelersmateriaal en heeft laten zien over de juiste ambitie en instelling te beschikken om onze club naar betere tijden te leiden. Uit een eerste gesprek bleek dat Johannes graag hoofdtrainer bij Fc. Grootegast wilde worden. Enige probleem was dat hij al een mondelinge overeenkomst met v.v. Buitenpost had gesloten om daar het komend seizoen 2e trainer te worden. Gelukkig wilde men in Buitenpost meewerken aan de positieverbetering voor Johannes. Zijn benoeming is goed gevallen bij de spelersgroep. Johannes zal moeten bouwen aan een nieuw team, omdat meerdere spelers van de huidige selectie vertrekken naar een andere club, een lager elftal of stoppen met voetbal. Hieronder stelt Johannes zich nader voor en kijkt hij alvast vooruit op het nieuwe seizoen.

“Laat ik vooropstellen dat ik er trots op ben om volgend seizoen de hoofdtrainer te mogen zijn van de mooie club die Fc. Grootegast is. Het afgelopen seizoen heb ik al met ontzettend veel plezier als trainer van de 2e selectie bij de club gewerkt. Naast het zijn van voetbaltrainer heb ik uiteraard ook een privéleven. Ik ben 33 lentes jong, woon in Frieschepalen samen met mijn partner Elleke en ben sinds kort trotse ‘heit’ van Evi.

Het komende seizoen bouwen we aan een vernieuwd 1e elftal en wordt daarnaast de focus gelegd op een goede doorstroom en het inpassen van jeugdspelers voor de wat langere termijn. In beide doelstellingen zie ik volop mogelijkheden. Uiteindelijk wil ik dat iedere speler met passie en trots het groen-witte shirt draagt en dat het team als collectief strijdt voor de punten. Hopelijk zijn de supporters weer in grote getale aanwezig om ons te steunen. Samen gaan we voor een succesvol nieuw seizoen.”

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route