Fc. Grootegast en SC Stadspark scoren niet

In mei 12, 2019
Comments off
506 Views


Vanmiddag reisden spelers, technische staf en de supporters van Fc. Grootegast af naar het stadspark in Groningen om daar op het mooi gelegen sportveld met zicht op het hoge Gasuniegebouw de uitwedstrijd tegen SC Stadspark te spelen en te zien.

Het thuisteam nam de aftrap en kreeg na 5 minuten spelen een corner die goed werd weggekopt door verdediger Jelmer Schuil. Fc. Grootegast kreeg bij een tegenaanval een vrije trap die van Rick Buma naar Mike Homan ging, het schot van Mike ging naast. Ook een afstandsschot van Mike ging na een kwartier spelen naast het doel van SC Stadspark. Het was merkbaar dat de wedstrijd voor de Groningers niet helemaal naar wens verliep, er werd af en toe hoorbaar op elkaar gemopperd. Fc. Grootegast kwam tot een mooie aanval, maar wist er geen resultaat uit te halen.

Na 20 minuten spelen werd een aanval van SC Stadspark verwerkt tot corner die vervolgens goed werd uitverdedigd. Negen minuten later ging een matige inzet van de Groningers rustig langs het doel van keeper Erwin Mensink.

Fc. Grootegast was weer aan zet. De bal ging van Bennie Kits naar Rick van Dellen die doorspeelde naar Rick Buma. Het schot van laatstgenoemde Rick was hard genoeg, maar spatte vanaf de paal het veld weer in. Na een ongelukkig gespeelde bal van Bouwe Pompstra probeerde een speler van SC Stadspark met een afstandsschot het leer in de touwen te krijgen. Dit lukte echter niet omdat de bal over het doel ging.

Bij een nieuwe Grootegaster aanval die liep via Mike Homan en Bennie Kits was de keeper van SC Stadspark paraat. Ook de keeper van Fc. Grootegast bewees zijn waarde, o.a. door een bal die uit de draai werd ingeschoten door een speler van SC Stadspark op tijd over te tikken. Voor de rust pakte de Groninger keeper opnieuw een inzet van Fc. Grootegast en kwam SC Stadspark nog één keer gevaarlijk op, maar werd er naast het doel geschoten.

Na de rust was het opnieuw goed vertoeven langs de lijn in het zonnige stadpark. Een eerste mooie opgezette aanval van Fc. Grootegast was net niet bereikbaar voor Rick Buma om tot een goede afronding te komen. Meteen hierna leek Bennie Kits tot succes te komen, maar greep de keeper van SC Stadspark goed in door de bal te pakken.  De Groningers dwongen daarop keeper Erwin Mensink tot een prima redding en zo bleef nog steeds de brilstand gehandhaafd.

Fc. Grootegast bleef op zoek gaan naar mogelijkheden maar – zoals vaker dit seizoen – ontbrak het aan de juiste afronding van gecreëerde kansen. Het benutten van kansen was ook niet weggelegd voor SC Stadspark. Bij beide teams gingen ballen naast of over en anders was er steeds aan beide kanten een goed keepende doelman.

Aan de kant van Fc. Grootegast waren Rolf Hazenberg en Rick Buma nog het dichtst bij een treffer. Ook het inbrengen van wisselspelers bracht geen kentering in de wedstrijd teweeg en daardoor was de beginstand tevens de eindstand : 0 – 0.

Volgende week zaterdag 18 mei speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur thuis tegen Noordwolde.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route